Primele semne de diabet pentru un diagnostic rapid

Diabetul este o boala cronica care poate provoca numeroase complicatii grave daca nu este tratat la timp. Cu cat este mai usor depistat cu atat este mai usor de tratat si viata celui care sufera de diabet este prelungita. Iata simptome ale diabetului pe care nu trebuie sa le neglijezi.

Vindecare lenta. Taieturile si ranile care se vindeca greu pot fi adesea semn de diabet. Un nivel ridicat de zahar in sange provoaca nu doar inflamarea taieturilor si ranilor ci si o proasta circulatie sanguina ceea ce impiedica sangele sa ajunga si sa repare partile deteriorate ale pielii. Daca si tu constati faptul ca ranile si taieturile se cicatrizeaza mai greu atunci consulta medicul.

Pierdere inexplicabila in greutate. Pierderea inexplicabila in greutate poate fi semn de diabet. Presupunand faptul ca nu tii nici regim, nici nu faci sport pentru a pierde in greutate. Datorita faptului ca corpul tau nu se poate folosi de glucoza ca sursa de energie atunci cand esti diabetic, incepe sa arda grasime si muschi ceea ce provoaca o pierdere in greutate. Deshidratarea contribuie in egala masura la pierderea brusca in greutate deoarece corpul tau foloseste toate lichidele disponibile pentru a pierde urina.

Pete inchise de culoare pe piele. Acest simptom reprezinta o afectiune a pielii care se prezinta sub forma de pete inchise la culoare. Aceste pete apar in general in zona in care pielea se pliaza. Acesta este un semn curent de prediabet sau de diabet si trebuie examinat de medic.

Te mananca pielea. O piele uscata poate provoca mancarimi, leziuni sau chiar infectii ale pielii. Infectiile cu drojdie, destul de frecvente la persoanele care sufera de diabet reprezinta o alta cauza a mancarimilor cutanate. Iata un alt simptom care trebuie luat in considerare.

Oboseala. Este destul de greu sa deosebesti o oboseala provocata de munca si o oboseala provocata de diabet. Insa, cand esti diabetic, esti somnolent si obosit tot timpul. Deshidratarea provocata de mictiunile frecvente contribuie in egala masura la sentimentul de epuizare. Oboseala poate fi semnul altor afectiuni printre care unele nu sunt de ordin medical – o alimentatie bogata in glucide, prea mult cofeina sau imbatranire.

Articole similare

Faci un comentariu sau dai un răspuns?