Motorola One Vision, supriza placută a momentului

In timp ce in acest moment toti ochii sunt indreptati asupra Pixel 3a care ofera un senzor foto excelent la un pret mai mult decat modest, Motorola incearca sa isi faca si el un loc sub soare in categoria smartphone-urilor sub 400 de euro cu un nou aparat, Motorola One Vision.

Vazand numele numele acestui nou smartphone nu ne putem abtine sa ne spunem ca fabricantul ne propune o simpla varianta a versiunii Moto One, un smartphone ieftin, prezent la IFA si comercialziat incepand cu luna noiembrie a anului trecut. Sa ne amintim faptul ca acesta din urma nu a reusit sa ne convinga prea tare, nici prin design, nici prin performante. Atunci ne putem astepta la acest lucru de la aceasta noua editie? Este vorba despre o simpla reimprospatare a compusilor sau Moto One Vision vine cu reale inovatii? Si, mai ales, tinand cont de gama de pret in care intra acest nou smartphone, are acesta sanse sa rivalizeze cu Pixel 3a de la Google ?

Un mare DA pentru design. Cu One Vision, Motorola pare sa fi dat lovitura in special in privinta design-ului. A imprumutat o serie de elemente de la Samsung, Huawei si Sony si ne ofera un excelent design. Prima constatare este urmatoarea – acest ecran intra in categoria telefoanelor 21:9, la fel ca Xperia 10 a lui Sony. Putine sunt telefoanele de pe piata care ofera un astfel de aspect ratio. Motorola One Vision este un smartphone cu linii alungite care se poate manipula de oricine fara prea mare dificultate. Ecranul este destul de mare, de 6,3 inchi. In ceea ce priveste culoarea, avem la dispozitie doua culori, albastru safir si bronze. Motorola a facut si in acest caz eforturi renuntand la spatele negru, clasic, in profitul unei carcase mai colorate.

Un Da si pentru performantele oferite. Motorola a optat pentru un procesor iesit din uzinele Samsung. Este vorba despre Exynos 9609. In comparatie, Pixel 3a beneficiaza de un Snapdragon 670. Motorola One Vision beneficiaza de un suport dublu SIM sau SIM+ micro SD. Insa sa revenim la procesor. Performantele sunt corecte pentru persoanele care folosesc acest telefon pentru a viziona clipuri video, sa navigheze pe Internet sau sa deschida mai multe pagini web simultan. Bateria de 3500 mAh isi face onorabil datoria insa nu ofera o autonomie iesita din comun. Cam o zi si jumatate tine bateria acestui telefon.

Da si pentru camera foto in ciuda unor mici defecte. In partea dorsala Motorola One Vision dispune de o camera foto dubla – unul de 48 MP si altul de 5MP care este dedicat profunzimii. Telefonul profita in egala masura de un stabilizator optic si mai ales de un mod de noapte si, in partea din fata avem de o camera de 25 MP.

Da pentru restul. Dotat cu un port USB-C, telefonul este insotit si de o mufa jack. Prezenta acestui port pe One Vision este vazut ca ceva extrem de pozitiv pentru cei care inca folosesc castile zi de zi, la munca sau in mijloacele de transport in comun.

Articole similare

Faci un comentariu sau dai un răspuns?