După Black Mirror, Netflix pariază pe Clickbait, un serial centrat pe rețelele sociale

Netflix anunta inceputul filmarilor in Australia pentru serialul Clickbait, un serial cu alura de Black Mirror. Decupat in 8 episoade serialul se intereseaza de impactul pe care il au retelele sociale asupra vietii noastre dar si asupra prapastiei pe care aceste retele le creeaza intre identitatea virtuala si cea reala. Insa cu un numar de productii tehno-critice care nu inceteaza sa creasca, acest serial risca sa fie nevoit sa depuna mari eforturi pentru a ne impresiona cu adevarat, pentru a se demarca de restul serialelor difuzate actualmente.

Succesul de care s-a bucurat serialul Black Mirror pare sa ii fi dat idei platformei Nettlix. Firma Los Gatos a anuntat faptul ca au inceput filmarile pentru un nou serial centrat asupra impactului pe care il au noile tehnologii asupra vietii noastre. Botezat Clickbait, acest serial este co-creat de catre Tony Ayres (Nowhere Boys) si de catre scenaristul Christian White. Acesta va fi produs de David Heyman (Harry Potter, Once Upon a Time in Hollywood) si filmat in Victoria, Australia. Filmarile urmeaza sa inceapa in cateva saptamani.

Alcatuit din 8 episoade, Clickbait urmeaza sa exploreze modul in care impulsiunile noastre cele mai periculoase si incontrolabile sunt atatate de retelele sociale. Ramane de vazut in ce fel serialul va aborda acest subiect vast. Black Mirror este in realitate departe de a fi singurul serial care a vorbit despre pagubele provocate de noile tehnologii, in randul tinerilor in special.

Serialul de anticipare Years and Years al lui Russell T.Davies a fost si el criticat in aceasta vara pentru subiectul abordat. Disponibil pe Mycanal, acesta vorbeste despre familia Lyons, la 50 de ani de la o serie de bulversari politice, de mediu si politice. Clickbait va trebui deci sa depuna eforturi de a se face remarcat din numeroasele seriale realizate pe aceeasi tema.

Serialul Clickbait este un serial deci relatat din numai putin de 8 perspective diferite si va examina uciderea unui agresor autodeclarat deosebit de puternic si periculos dar si rolul jucat de retelele de socializare in comiterea acestei fapte.

In plus, serialul Clickbat se poate mandri cu faptul ca beneficiaza de sprijinul guvernului federal in cadrul programului sau de incitare la localizare. Pentru moment, platforma nu a oferit nicio informatie cu privire la distributie sau cu privire la data oficiala a difuzarii.

Articole similare

Faci un comentariu sau dai un răspuns?