Cum să profiți de jocurile Steam pe iOS și Android ?

Profita de biblioteca videoludica Steam jucand in streaming direct de pe smartphone, de pe tableta sau de pe un aparat Android TV sau Apple TV.

In mai 2018, Steam lansa aplicatia Steam Link in versiune beta pe iOS si Android. Chiar daca aplicatia si-a facut reintoarcerea pe Android, a fost eliminata din App Store dupa doar cateva zile. In urma cu cateva zile, Steam anunta marea reintoarcere a aplicatiei sale in App Store permitand astfel posesorilor de iPhone, iPad sau Apple TV sa aiba parte de aceleasi beneficii ca si utilizatorii de Android si sa profite in sfarsit de biblioteca lor de jocuri Steam, in streaming local pe aparatele lor.

Pentru ca Steam Link sa functioneze, aparatul pe care este instalat Steam (PC, Mac, Linux) si aparatele mobile trebuie sa fie conectate la aceeasi retea (Ethernet sau Wi-Fi doar 5 GHz) si sa dispuna de o conexiune solida la Internet.

De altfel, daca aparatele Android, chiar daca sunt mai vechi (aplicatia cere Android 5.0 sau o versiune superioara) sunt capabile sa faca sa functioneze Steam Link pe iOS, doar aparatele iPhone sau iPad care functioneaza sub iOS 11 sau mai sus vor putea executa aceasta aplicatie. Trebuie sa ai la dispozitie Steam Controller, o maneta Bluetooth compatibila Android sau, in cazul aparatelor iPhone si iPad, o maneta MFI (made for iPhone) dedicata jocurilor iOS.

Descarca Steam Link
Pentru a profita de biblioteca Steam in streaming de pe iPhone sau de pe iPad, incepe prin a descarca aplicatia Steam Link. Gratuita, aceasta iti permite, odata asociata la Steam de pe computer, sa jocuri jocuri in streaming local pe aparatul iOS. Cu alte cuvinte, jocurile sunt executate pe computer in timp ce elementele video sunt trimise pe ecranul telefonului inteligent.

Configureaza Steam Link
Lanseaza Steam Link pe aparatul mobil si apasa pe butonul de Start. In functie de butonul de control pe care il ai la dispozitie, selectioneaza maneta care va fi asociata la Steam Link.

Conecteaza-te la computer
Aplicatia Steam Link ar trebui apoi sa inceapa sa iti caute PC-ul in retea. Odata aparatul detectat, selecteaz-o pentru a te putea conecta. Copiaza codul PIN afisat pe smartphone si da click pe OK.

Lanseaza streamingul
Odata conexiunea stabilita intre PC si aplicatia Steam Link, da click pe butonul lanseaza streamingul pentru un streaming al continutului afisat de catre computer. Daca ai optat pentru folosirea comenzilor tactile, Steam Link ar trebui sa afiseze gesturile de utilizat pentru a emula actiunile in principiu realizate de mouse si de tastatura. Apasa mai apoi pe Continua pentru a te conecta la computer.

Pentru a selecta jocul apasa pe butonul Play pentru a lansa partea ta de streaming.

Bineinteles, experienta nu poate fi completa fara o modalitate eficienta de a interactiona cu jocurile preferate. Steam a anuntat din start compatibilitatea cu Steam Controller, cat si cu alte accesorii pentru iOS compatibile cu standardul MFi. Lista completa este afisata online insa ar putea fi suportate si accesorii bluetooth, cum ar fi mouse si tastatura.

Articole similare

Faci un comentariu sau dai un răspuns?