Cele mai bune documentare ale anului

Atunci cand vrei sa te uiti la ceva cu adevarat interesant, trebuie sa stii ca nu exista doar filme sau seriale. Documentarele sunt si ele foarte interesante si bune. Sa vedem care sunt cele mai bune documentare ale anului 2019.

Fyre: The Greatest Party That Never Happened. Este un documentar care povesteste sau explica cum a putut avea loc aceasta inselatorie. Campanii de marketing si de comunicare masiva, in parteneriat cu cele mai mari nume sau vedete pana la data acestui festival de lux din Bahamas. Festival care nu a mai avut loc pana la urma. Un documentar Netflix care il intervievieaza pe Andy King, un colaborator al barbatului care se afla la originea Festivalului Fye, Billy McFarland.

At the Heart of Gold: Inside the USA Gymnastics Scandal. Este un documentar care revine asupra scandalului de pedofilie din cadrul echipei nationale de americane de gimnastica artistica feminina. Realizatoarea, Erin Lee Carr a ales sa prezinte punctul de vedere al acestor femei curajoase care au iesit din umbra pentru a-l acuza pe Larry Nassar. Acesta era medicul echipei nationale de gimnastica artistica din 1996 pana in anul 2014. A fost osteopat, kinetoterapeut si… pedofil.

The Great Hack. Atentie. Nu vei mai privi cu aceeasi ochi celebra retea sociala Facebook dupa cei vei vedea acest documentar. Realizat de catre Jehane Noujaim si Karim Amer, acest documentar ne scufunda drept in mijlocul scandalului provocat de Cambridge Analytica. Stii aceasta firma care aduna toate datele tale persoanale care provin de la Facebook? Date care au fost folosite de catre oamenii politici aflati in plina campanie electorala. Se explica acest scandal prin intermediul unor persoane precum David Carroll, un profesor de la Universitatea Parsons care a depus plangere contra Cambrdge Analytica si Britanny Kaiser, un fost angajat.

Untouchable. Un alt scandal al ultimilor ani- afacerea Harvey Weinstein. A fost nevoie de o singura marturie publica pentru ca numeroase femei sa povesteasca problemele avute cu acest producator. Timp de mai mult ani, acesta a ramas « untouchable » la Hollywood. Apoi vocile femilor s-au ridicat contra lui. Documentarul incearca sa afle cum acesta a putut sa abuzeze atatea femei fara sa fie anchetat insa.

Penguins. Ce poate fi mai dragut decat sa te afli in mijlocul uneor animale atat de dragute? Disneynature ne propune un nou documentar despre pinguini. Este opera lui Alastair Fothergill si a lui Jeff Wilson. Documentarul ne duce direct in Antarctica pentru o poveste mai mult decat adorabila.

Conversations With a Killer- The Ted Bundy Tapes. Vei descoperi aici ce se ascunde sub farmecul si carisma unui criminmal in serie. Joe Berlinger se bazeaza pe casetele inregistrate de catre jurnalistul Stephen Michaud pentru a spune povestea crimelor sale, a procesului si a revelatiilor sale.

Articole similare

Faci un comentariu sau dai un răspuns?