Ayurveda – 6 ritualuri de dimineață pentru o zi perfectă

Cum putem integra ritualurile binefacatoare ayurvedice in viata noastra de zi cu zi, din ce in ce mai frenetica? Trebuie sa ne concentram asupra unor ritualuri de dimineata, care ne vor schimba intregime ziua, care ne vor calma spiritul si corpul si care vor scadea in acelasi timp nivelul de stres.

Ritualul trezirii. Trebuie sa te trezesti pentru a avea mai mult timp pentru si pentru a primi mai multa energie pentru noua zi ce tocmai incepe.

Ritualul limbii. Inca de cand te-ai trezit, incearca sa iti cureti limba cu un dispozitiv pentru curatarea limbii din cupru. Obiectivul este de a elimina toxinele si bacteriile depuse pe timp de noapte. In acest fel, nu va trebui sa le inghiti din nou si nu va trebui sa le elimini din nou. Vei reduce in acelasi timp respiratia neplacuta si vei ramane in acelasi timp in cea mai buna stare de sanatate.

Ritualul gandoush. Acesta consta in pastrarea in gura a unei lingurite de ulei- de susan, de de cocos sau un amestec special de tip Elixir timp de 5 minute. Plimbandu-l prin gura, la fel ca si atunci cand faci gargara, uleiul va capta toate toxinele si va curata gura in profunzime.

Ritualul apei calde. Un dus intern pentru organismul tau, te va ajuta sa optimzezi functiile digestive si sa evacuezi mai usor ceea ce trebuie dimineata. Si in mod evident, este foarte hidratanta. Poti adauga apei calde si sucul de la o jumatate de lamaie pentru functiile sale stimulante si detox asupra ficatului. Dar si pentru shotul sau de vitamina C.

Ritualului periajului uscat. Cu o perie mai supla, cu perii naturali sau cu o manusa, trebuie sa iti perii intreg corpul de la extremitati inspre inima.

Vei elimina astfel pielea moarta si iti vei recastiga vitalitatea provocata de stimularea circulatiei.

Ritualul spiritual sau psihic. Incearca sa faci si yoga sau sa practici meditatia, pentru a face doar bine spiritului.

Vei alege astfel lucrurile de care te simti capabila in viata de zi cu zi. Si va trebui mai apoi sa te tii de ele. Chiar si un singur ritual poate sa fie foarte benefic.

Articole similare

Faci un comentariu sau dai un răspuns?