Alimentele care pot să aibă un efect straniu asupra creierului tău

Alimentele pe care le consumam in fiecare zi pot pot sa aiba un mare impact asupra starii noastre de sanatate. Iar unele dintre ele au un aport specific asupra unor parti ale corpului. Este deci important sa se stie impactul fiecarui aliment asupra corpului pentru a se evita problemele de sanatate.

Cartofii preparati la cuptor. Cu siguranta adori cartofii prajiti. Nu-i asa? Din pacate insa, nu vorbim aici despre cartofii prajiti, chiar daca este vorba despre cartofi. Este vorba despre o altfel de preparare a cartofilor- la cuptor. Daca vei prepara cartofii la cuptor, te vei confrunta cu o cantitate imensa de potasiu.

Branza. Branza solida contine tiramina, produsa atunci cand proteinele se descompun. Tiramina poate sa mareasca in mod considerabil presiunea arteriala si poate provoca in acelasi timp migrene.

Tonul. Tonul este un aliment perfect pentru salate. Mai multe persoane adora sa il consume, dar din pacate tonul contine destul de mult mercur. Iar mercurul poate cauza probleme cu memoria sau probleme destul de grave de sanatate.

Cicolata. Un aliat perfect pentru cei care vor sa ia o cina romantica sau pentru Sfantul Valentin, ciocolata este adorata de majoritatea. Iar daca iti place cel mai mult ciocolata neagra, cel mai bine ar fi sa consumi cat mai multa.

Ciocolata neagra contine flavonoizi care sunt responsabili cu activarea celulelor din creier. Aceasta poate sa mareasca vasele, poate stimula functionarea creierului si ii furnizeaza in acelasi timp oxigen.

Popcornul. Popcornul este cea mai buna alegere pentru serile in care te uiti la film. Contine proteine, fosfor, fier, siliciu si mangan, care permit sistemului nervos sa functioneze asa cum trebuie. Iar vitamina B continuta si ea de popcorn, este de mare ajutor pentru a lupta contra stresului si deprimarii.

Orezul. Orezul contine glucide rapide, care permit moleculelor de glucoza sa patrunda rapid in sange. Deci nivelul de zahar din sange se va schimba in mod considerabil. Un lucru cu efecte negative asupra sanatatii creierului si sistemului nervos.

Fasolea. Fasolea contine acid tanic. Iar daca organismul tau contine prea mult, nu va reusi sa descompuna mineralele precum fierul. Astfel ca vor aprea probleme cu aprovizionarea creierului cu sange si cu anemie.

Articole similare

Faci un comentariu sau dai un răspuns?